Окървавено и оцапано с прах след бомбардировка!

12.10.2017
15:54
Снимка с детенце, стоящо в линейка окървавено и оцапано с прах, след като очевидно е оцеляло при въздушна атака в Алепо, подчертава отчаянието, което носи сирийската гражданска война и борбата за контрол над града, пише „Гардиън”.

 1. 1

  Детето е петгодишният Омран Дакнеш – едно от пет деца, ранени късно в сряда при въздушен удар в град Алепо, сцена на най-решаващата битка във войната.

  Снимката показва Омран, който от главата до петите е покрит в прах и толкова дезориентиран, че изглежда не осъзнава, че има отворена рана на челото.

  Снимката е от видео, заснето и разпространено от Aleppo Media Centre. Антиправителствената организация беше потърсена, за да потвърди подробности кога и къде е направена снимката.

  Групата пусна клипа в YouTube късно в сряда местно време – малко след като Омран е пострадал.

  Местен лекар заяви пред кореспондент на „Дейли телеграф” в Близкия изток, че други четири деца са пострадали, а също така една жена и двама младежи.

  Изданието отбелязва, че Омран е получил лекарска помощ в болница M10 и през нощта е бил изписан. В сряда 12 деца, всички под 15-годишна възраст, са получили лекарска помощ в болницата.

  Снимката е разпространена в социалните медии.

  Битката за Алепо се ожесточи през последните седмици, след като опозицията започна настъпление.

loading...

Допълни тази новина

Вие можете да допълните или обновите тази новина или да създадете Ваша собствена!

Допълни тази новина

Вижте още..

Вход / Регистрация