Вкараха за 6 години в затвора циганин, изнасилил 12-годишната си бременна съпруга

13.10.2017
13:51
У нас може, там не!

 1. 1

  У нас може, там не!

  Съд в Есекс осъди 25-годишен гражданин на Румъния от цигански произход на 6 години затвор за изнасилването на 12-годишно девойче, съобщава The Independent, Мъжът, който живеел с момичето като с жена, е бил задържан през април.

  Тогава полицаи спрели колата му, в която били бременната му "жена" и още 2 деца. Когато стражите на реда обискирали жилището му, открили там малка стая с двойно легло. Станало ясно, че сватбата с девойката, също от цигански произход, се е състояла нелегално в Румъния.

  Адвокатката на подсъдимия Лаура Кеньон настоявала, че циганите в тази страна са подложени на преследвания, а мъжът е постъпил в съответствие с традициите на своя народ, но съдията не се трогнала от тези доводи и изтъкнала, че както във Великобритания, така и в Румъния минималната възраст за сключване на брак е 16 години.

  "Сексуалната връзка с дете е незаконна, а тук става дума за 12-годишно момиченце и няма значение какви са обичаите в други страни. Децата трябва да бъдат защитавани както от другите, така и от самите тях", подчертала магистратката.

  The Independent съобщава още, че момичето се е върнало в Румъния и трябва да роди след няколко седмици. Мъжът се надява да се върне при нея, след като излезе от затвора.

  Blitz.bg

loading...

Допълни тази новина

Вие можете да допълните или обновите тази новина или да създадете Ваша собствена!

Допълни тази новина

Вход / Регистрация